Tiesitkö jo tämän rintaliiveistä?
  • Rintaliivit ovat monimutkaisimpia vaatteita, joita on olemassa
  • Kookas povi voi painaa jopa 4 kiloa, se asettaa liivien valmistukseen kovia vaatimuksia.
  • Laadukkaat rintaliivit koostuvat jopa 35-120 erillisestä osasta. Mikään noista osista ei ole tarpeeton. Hyviä liivejä suunnitellessa kaikki osat piirretään käsin. Ne kokeillaan aina oikeille naisilla, jotta ne varmasti toimivat. Kussakin koossa vaaditaan hienosäätöä jotta saadaan paras tuki ja istuvuus. Yhdessä mallissa voi olla jopa 75 kokoa ja piirrettäviä osia voi siis hyvinkin olla yli 3000. Halvoissa liiveissä osia on kolme-neljä kertaa vähemmän.
  • Laadukkaiden liivien yhdistäminen kestää 30-40minuuttia. Edullisissa liiveissä se kestää neljä kertaa vähemmän.
  • Laadukkaat alusvaatteet tehdään edelleenkin käsin. Esimerkiksi kaaret on sidottu käsin, ompelu tapahtuu käsin ja olkahihnat ovat käsin punottuja. Kaikki pitsitkin leikataan käsin, jotta ne ovat symmetrisiä.
  • Laadukkaiden liivien valmistukseen käytettävät materiaalit valitaan tarkasti. Rintaliiveissä saattaa olla esim. pitsejä, silkkiä ja kirjontaa. Jokainen osa, joka on kosketuksissa ihon kanssa, tehdään aina mahdollisimman mukavaksi.
  • Laadukkaissa alusvaatteissa materiaalit ovat napakoita.
  • Jokainen koko on suunniteltu erikseen, jolloin tuotteeseen saadaan paras tuki: olkaimet, keski- ja sivupalat levenevät koon myötä. Myös kangas saattaa vahvistua, vaikkei sitä silmällä huomaa.
  • Olkainten tehtävä ei ole tukea povea. Liivit on suunniteltu siten, että vartaloa ympäröivä tukinauha pitää huolen tuesta ja siitä, että liivi pysyy paikoillaan. Leveä selkämys antaa siis enemmän tukea kuin leveät olkaimet. Leveiden olkaimet voivat kuitenkin tuntua mukavemmilta. 
  • On vaikea valmistaa hyviä muotoonpuristettuja kuppeja hyvin suurissa koissa eli G-kuppia suurenpina. Koska isoon kuppiin sopivaa kangasta ei voida venyttää miten paljon tahansa ilman, että se menettää muotoaan ja vahvuuttaan. Tästä syystä oikein suurissa kuppikoissa on suurimmaksi osaksi saumat.
  • Kaarituki on peitetty suojapinnoitteeseen. Kaarituki auttaa luomaan kauniin muodon ja antaa tukea. Kaarituki ei saa koskaan aiheuttaa ärsytystä. Tämän takia kaari asetetaan erityiseen holkkiin, jotta varmistetaan ettet tunne sitä lainkaan. Jos kaarituki kuitenkin painaa, on sinulla hyvin todennäköisesti vääränkokoinen tai mallinen liivi.  
  • Kuppijärjestelmä on kehitetty vuonna 1922 mutta kaupalliseen käyttöön se tuli 30-luvulla. Siitä saakka on valmistettu kuppeja A-D, vasta 1990-luvulla E-kuppia suuremmat kupit yleistyivät liivivalikoimissa.
  • Jokainen vartalo on erilainen ja rinnat sijoittuvat vähän eri tavoin, joten sama liivimalli näyttää erilaiselta kahden eri naisen päällä vaikka koko ja mitatkin olisivat samat. 
  • Jokainen nainen ja vartalo on yksilö. Oikeanmallisen ja kokoisen liivin löytäminen ei aina ole helppoa. Ammattilaisen apu on tässä tärkeää. Me olemme sinua varten ja valmiina sinua oikeanlaisten liivien valinnassa.
Haluamme, että liivisi pysyvät hyvinä ja kauniina pitkään joten tässä hiukan pesuohjeita.

Liivit kannattaa pestä mahdollisimman usein, näin likakaan ei ehdi pinttyä ja liivi on helpompi saada puhtaaksi. Urheiluliivit kannattaa pestä aina käytön jälkeen. Suosittelemme pesemään kaarituetut liivit käsin. Käsinpesu suojaa liivejä ja kaaritukia. Käsinpesulla vältät myös kaaritukien irtoamisen joka saattaa aiheuttaa jopa pesukoneen rikkoutumisen.

Huuhtele liiveistä irtolika pois kylmällä vedellä ja lisää sitten hieman pesuainetta. Liota hetki ja pese hellävaraisesti. Vältä pestessä hankaamista ja vanuttamista. Käytä aina alusvaatteita pestessäsi nestemäistä pesuainetta. Muista huuhdella liivit huolellisesti. Älä käytä alusvaatteiden pesussa huuhteluainetta, sillä se pilaa elastisuuden, myöskään valkaisuaineita emme suosittele.

Jos kuitenkin haluat pestä liivisi koneessa niin käytä aina niille tarkoitettua pesupussia. Liivien hakaset kannatta sulkea ennen pussiin laittamista ja pestä jokaiset liivit omassa pussissaan. Konepesussa riittää 30 asteen lämpötila. Kankaat ja pitsit saattavat kulua herkemmin korkeissa lämpötiloissa. Vältä linkousta mahdollisuuksien mukaan. Täytä kone väljästi. Älä pese rintaliivien kanssa samassa koneellisessa painavaa pyykkiä, esim pyyhkeitä, lakanoita tai farkkuja. Pidä myös alusvaatteiden pesussa valkoiset ja värilliset erillään toisistaan. Vaatteet saattavat muuten värjäytyä tai muuttua harmaiksi ja sameiksi.

Kuivata liivit puristelemalla vesi kevyesti pois. Laita sen jälkeen kuivumaan ilmavasti. Vältä kuivattamasta liivejä patterin päällä, suorassa auringonpaisteessa tai kuivausrummussa. Älä ripusta liivejä kuivumaan olkaimistaan, sillä elastisuus voi kärsiä ja samalla liivien istuvuus. Liivit on hyvä kuivattaa keskiosastaan taitettuna tai tasolla. Muista aina tarkistaa myös tuotteen omat pesumerkinnät ja seurata niitä. 

Myös uima-asusta kannattaa pitää huoli. Näillä ohjeilla varmistat että uima-asusi saa pitkän, värikkään ja napakan elämän.

Muista kastella uima-asu aina huolellisesti ennenkuin menet suola-, tai klooriveteen. Näin uima-asu imee mahdollisimman vähän suolaa tai klooria. Huuhtele uima-asu aina heti käytön jälkeen. Pelkkä huuhtelu ei riitä poistamaan mm.aurinko-, suola-, kemikaali ja hikijäämiä. Jokaisen käytön asu olisi hyvä pestä nestemäisellä hienopesuun tarkoitetulla pesuaineella ja huuhdella huolellisesti vedellä. Älä käytä huuhteluainetta.

Älä pidä asuasi pitkään muovipussissa, vaan kuivaa se mahdollisimman pian. Kuivata tuote ilmavasti, älä kuivata sitä patterilla, kuivausrummussa tai auringonpaisteessa. Joskus puku saattaa värjätä märkänä, etenkin klooriuinnin jälkeen. Jos uima-asussasi on lycraa tai elastaania, kannattaa välttää saunomista, pore- ja yrttikylpyjä, vesiliukumäkiä ja hierovia suihkuja. Hotellien uima-altaisiin on saatettun lisätä klooria mikä saattaa aiheuttaa värien haalenemista ja värien veltostumista. Muista tarkistaa ja noudattaa valmistajan pesuohjeita.